Škola od 14. 10. 2020 do 1. 11. 2020 uzavřena – učíme se distanční formou

Vážení rodiče

Vláda ČR opět zpřísnila po mimořádném jednání epidemiologická opatření, která mají pomoci zpomalit šíření koronavirové nákazy. S platností od středy 14.10.2020 omezuje provoz základních škol podle školského zákona, a to tak, že se zakazuje osobní přítomnost žáků na základním vzdělávání v základní škole.

V příštích dvou týdnech se tedy všichni žáci naší školy vzdělávají distanční formou.

Pro distanční formu výuky jsme sestavili rozvrh s menším počtem hodin tak, abychom optimalizovali efektivitu celého procesu. Rozvrh dostali všichni žáci dnes vytištěný. Rozvrh distanční výuky je rovněž k dispozici v Bakalářích jako platný rozvrh následujících dvou týdnů.

Jednotliví vyučující budou během distanční výuky se svými žáky komunikovat prostřednictvím Google Classrooms (viz. Školní řád písm. C bod 13.). Nezapomeňte prosím, že účast na distanční výuce byla Školským zákonem stanovena jako povinná. Absenci na jednotlivých hodinách je tedy nutné omlouvat stejně jako při výuce prezenční. (viz. Školní řád písm. C bod 4.).

Na týden od 26.10. do 30.10.2020 vyhlašuje MŠMT podzimní prázdniny.

V období od 14.10.2020 do 1.11.2020  není bohužel v našich silách provozně zajistit a dodržet všechna hygienická nařízení HSHMP pro výdej obědů. Z tohoto důvodu jsme nuceni  obědy všech žáků odhlásit.

Sběr papíru ve středu 14.10.2020 na základě Vašich žádostí nerušíme, v době od 7.15 do 8.00 bude vybírán v prostoru zadního dvora. Prosíme o důsledné dodržení hygienických opatření.

Z naší strany stále platí výzva, abyste v případě jakýchkoliv problémů v průběhu příštích dní – ať už budou zapříčiněny technickým vybavením, či čímkoliv jiným – neváhali kontaktovat třídního učitele, konkrétního vyučujícího popř. vedení školy. Je v našem zájmu zachovat plnou kontinuitu v jednotlivých předmětech a hledat oboustranně akceptovatelná řešení. Prosíme Vás i Vaše děti o maximální nasazení a součinnost v této pro nás všechny nové, neobvyklé situaci. Společně to dokážeme!

Za vedení ZŠ Žernosecká

Klára Vodičková
zástupkyně ředitelky
vodickova.klara@zernosecka.cz